tulcea_panorama.jpgPrimarul municipiului Tulcea, Constantin Hogea, susţine că oraşul poate deveni „capitala verde” a României, după ce a primit premiul „Primăria Verde” din partea revistei „Info Mediu Europa” pentru proiectul de ecologizare a zonei Zagăn care nu a primit încă finanţare.

Primarul municipiului Tulcea, Constantin Hogea, şi-a exprimat vineri, în timpul unei conferinţe de presă, convingerea că până la finele acestui an proiectul privind ecologizarea zonei de la marginea oraşului va primi finanţare şi a menţionat că după data de 10 ianuarie vor fi demolate toate imobilele ridicate ilegal în Zagăn. „Mai sunt câteva familii care stau în zonă, dar sunt familii care au locuinţe în oraş şi care în Zagăn deţin doar adăposturi de animale”, a menţionat primarul Constantin Hogea.

În ceea ce priveşte premiul, Hogea a menţionat că distincţia acordată administraţiei locale este onorantă şi că aceasta revine tuturor tulcenilor care au grijă de mediu. ‘Eu cred că există premisele ca în câţiva ani municipiul Tulcea să devină capitala verde a României. Este o zonă unde ponderea ariilor protejate este foarte mare în comparaţie cu alte zone ale ţării (peste 80% din suprafaţa judeţului este cuprinsă în Reţeaua Natura 2000, nn) şi că foarte multe tematici legate de mediu sunt găzduite de Tulcea’, a afirmat primarul oraşului Tulcea, Constantin Hogea.

Potrivit sursei, revista ‘Info Mediu Europa’ a nominalizat pentru a doua oară Primăria municipiului Tulcea la categoria ‘Primăria Verde’, anul trecut nominalizarea fiind făcută pentru proiectul de ecologizare a lacului Ciuperca. Proiectul privind ecologizarea zonei Zagăn, în valoare totală de 17 milioane de euro, a fost depus încă din primele luni ale acestui an la Agenţia de Dezvoltare Regională 2 Sud-Est şi vizează renaturarea a circa 220 de hectare, zona urmând să devină o mini-deltă pentru turiştii grăbiţi care nu au timp pentru a vizita Delta Dunării. De altfel, punerea în practică a proiectului ar urma să minimalizeze eventualul impact negativ al turismului asupra ecosistemelor din Delta Dunării, acest impact nefiind însă confirmat oficial de vreun studiu. AGERPRES