pendiuc__tudor_mare.jpgSocial-democratul Tudor Pendiuc a depus jurământul pentru al şaselea mandat consecutiv de primar al municipiului Piteşti, miercuri, după constituirea Consiliului Local.
Înainte de depunerea jurământului, subprefectul Gheoghe Marin a citit hotărârea Judecătoriei Piteşti privind validarea noului mandat de primar obţinut de Pendiuc.

În cadrul aceleiaşi şedinţe, au depus jurământul şi cei 23 de noi consilieri locali.
Tudor Pendiuc, candidat din partea Uniunii Social Liberale (USL), a obţinut la alegerile din 10 iunie aproape 48.000 de voturi, reprezentând 69,25% din total. Pe următoarele locuri s-au clasat candidatul Alianţei pentru Argeş şi Muscel (AAM), democrat-liberalul Daniel Dragomir, cu 17,18% din voturi şi reprezentanta PP-DD, Sanda Fulga, cu 8,63%.

USL a câştigat şi alegerile pentru Consiliul Local Piteşti, obţinând 16 din cele 23 de mandate. AAM a obţinut patru mandate de consilier local, iar PP-DD trei mandate.
Tudor Pendiuc conduce administraţia locală a municipiului Piteşti din anul 1992, fiind cel mai vechi primar de municipiu din ţară. AGERPRES