Tudor Giurgiu este noul presedinte-director general al SRTV

Tudor Giurgiu, propus de Guvern in CA al SRTV, este noul presedinte-director general al postului public de televiziune, dupa ce a fost validat in sedinta celor doua Camere ale Parlamentului.
Dupa validarea de catre Parlament, noii membri ai CA al SRTV s-au reunit si l-au propus pe Giurgiu in functia de presedinte. Propunerea a fost acceptata de Comisiile de Cultura ale celor doua Camere, care au transmis plenului reunit un raport in acest sens. Senatorii si deputatii l-au votat pe Giurgiu, prin vot secret, cu 302 voturi “pentru” si 22 de voturi “impotriva”. Tudor Giurgiu este nascut in 1972, la Cluj, este absolvent al Academiei de Teatru si Film, sectia regie film.

Plenul Parlamentului a aprobat noua componenta a Consiliului de Administratie al SRTV, dupa ce PNL a anuntat in ultimul moment ca in locul lui Alexandru Darie, care s-a retras, il propune pe Tudor Barbu. Anuntul a fost facut, de la tribuna Parlamentului, de presedintele Comisiei de Cultura din Camera deputatilor, Raluca Turcan. Ea a precizat ca Barbu, desemnat initial ca membru supleant al CA al SRTV, va fi membru plin, urmind ca PNL sa propuna un alt supleant.

Inainte de vot, deputatul democrat Cristian Radulescu a amintit ca PD si-a retras propunerile pentru conducerile institutiilor publice de radio si televiziune. De asemenea, parlamentarii PD nu si-au exprimat dreptu de vot. Presedintele de sedinta, Nicolae Vacaroiu, a precizat ca PC a desemnat, ca membru supleant pe Luminita Velciu, in locul lui Florin Mihailescu. Reprezentantul Guvernului in CA al SRTV va fi Tudor Giurgiu, iar membru supleant va fi Brandusa Miron.

PSD a propus, ca titulari, pe: Nicu Alifantis, Despina Neagoe si Anne Juganaru, iar ca supleanti, pe: Ana-Maria Bitu, Mirela Tanasescu si Viorel Bota.

PRM l-a propus pe George Pruteanu, ca titular si pe Claudiu Tanasescu, supleant. UDMR a propus pe Galfalvi Zsolt, ca titular si pe Stanik Stefan Ioan, supleant.

Grupul minoritatilor a propus-o pe Cornelia Constantin ca membru plin si pe Ismail Selda, supleant.

SRTV i-a propus pe Liviu Gabriel Fetter si Sorin Burtea, ca titulari si pe Radu Toader si Dan Mircea, ca supleanti.