Ministrul Justitiei, Tudor Chiuariu, a declarat ca nu exista nici un plan de desfiintare a Directiei Nationale Anticoruptie (DNA). „Nu exista nici un plan de desfiintare a DNA. Totul a fost o intoxicare. Dimpotriva, DNA trebuie intarit si eficientizat”, a spus Chiuariu.
Intrebat fiind cum comenteaza afirmatiile presedintelui Traian Basescu potrivit carora actualul Guvern face eforturi sa-si pastreze actualii ministrii asupra carora planeaza suspiciuni, ministrul Justitiei a precizat ca activitatea Comisiei speciale de la Cotroceni nu a fost blocata, mai mult, plenul CSM a aprobat Regulamentul privind procedura de numire a judecatorilor in comisia de la Cotroceni.

Presedintele Traian Basescu l-a avertizat public pe primul-ministru Calin Popescu-Tariceanu sa nu desfiinteze Directia Nationala Anticoruptie pentru ca acest lucru ar putea duce la activarea clauzei de salvgardare. „Este esential ca premierul sa nu fie identificat de romani si de autoritatile de la Bruxelles cu un personaj politic care blocheaza functionarea Justitiei. (…) Il avertizez public ca masura de desfiintare a DNA ar putea duce la aplicarea clauzei de salvgardare pe Justitie”, a declarat Traian Basescu, joiu seara, la Palatul Cotroceni.