Centrul de educație ecologică Seneca EcoLogos în colaborare cu ECOTIC a lansat quiz-ul despre regulile de colectare separată a deșeurilor ”Monștrii din groapă

În România valorificăm doar 14% din totalul materialelor reciclabile. Restul ajung direct la groapa de gunoi sau la incinerator, poluând solul, apa și aerul cu: metan, microplastic, levigat, dioxină, dioxid de carbon, zgură etc. România se află în situație de sancționare din partea Uniunii Europene.

Prin acest quiz descoperi regulile de colectare separată și modalități de a reduce volumul de deșeuri din gospodăria proprie care ajung la groapa de gunoi sau la incinerator.

În cele 7 minute în care joci quizul ai timp să iei niște decizii referitoare la coșul tău de gunoi care scapă pământul, atât solul cât și planeta, de sute de ani de poluare. Cred că acest joc merită timpul tău!” spune Anastasia Staicu, Vicepreședinte Asociația SNK.

Mulți dintre noi ne dorim să fim împăcați cu gândul că am pus la reciclat ceea ce a rămas după ce am consumat ceva. Acesta este un comportament pe care dorim să-l încurajăm. Totuși, lucrurile nu sunt așa simple și puține materiale sunt cu adevărat reciclabile și asta dacă sunt curate și puse corect în recipientul dedicat. Felul în care putem ajuta reciclarea începe cu regândirea cumpărăturilor și evaluarea impactului post consum. Ne dorim ca produsele și ambalajele nereciclabile să devină istorie, nu numai prin presiunea Comisei Europene ci mai ales prin presiunea consumatorilor. Spre această direcție punem azi o cărămidă, lansând acest quiz”, a declarat Dragoș Călugăru, Director General ECOTIC.