Copiii din municipiul Braşov care încep anul şcolar 2014-2015 în clasa zero vor primi din partea primăriei şi a mai multor sponsori o trusă de sănătate. Cei 2,300 de copii vor primi câte un recipient special pentru apă, o cutie pentru păstrarea sandvişurilor, ambele achiziţionate din bugetul local, în sumă de circa 20 de lei, şi un set pentru igiena dentară format din pastă de dinţi, periuţă de dinţi şi produse de cosmetică dentară, toate din partea sponsorilor.

„Ne-am gândit că este benefic să începem cu clasa zero campania de educaţie sanitară pe care o desfăşurăm în şcoli împreună cu alţi parteneri, şi mă bucur că, în urma demersurilor făcute de consilierul local Toro Tamaş, două firme specializate au răspuns apelului nostru şi ni s-au alăturat în această campanie”, a declarat viceprimarul Braşovului, Adina Durbacă.

Primele 1.200 de pachete cu Trusa de sănătate vor fi distribuite până în 15 septembrie, iar restul de 1.100 vor ajunge în unităţile de învăţământ până la sfârşitul lunii. O parte dintre fondurile alocate de primărie provin din economia realizată în urma achiziţionării pachetului Primul Ghiozdan pentru copiii de la clasa I, iar restul vor fi alocate printr-o rectificare bugetară care va fi propusă aprobării şedinţei de Consiliu Local din această lună, a mai spus viceprimarul. AGERPRES