Sectia de contencios administrativ a Tribunalului Constanta a anulat mai multe taxe speciale instituite de Primarie, printre care si taxa de bariera in statiunea Mamaia, dupa ce Prefectura le-a atacat in instanta.
Prefectul de Constanta, Danut Culetu, a declarat ca este vorba despre 17 taxe speciale propuse anul trecut de primarul Radu Mazare pentru 2006 si votate in Consiliul Local Municipal. In iulie 2005, Prefectura Constanta a atacat in contencios administrativ hotararea si a obtinut suspendarea incasarii taxelor in cauza incepand din data de 1 ianuarie 2006. Astfel, este vorba, printre altele, despre taxa de trama stradala pe care o plateau transportatorii care treceau pe la marginea municipiului Constanta in drumul lor spre port, taxa de acces la bariere in statiunea Mamaia, taxa pentru intretinerea spatiilor verzi in Mamaia, taxa de liniste si de protejare a agentilor economici, cunoscuta sub numele de taxa de protectie, taxa de oportunitate pentru autorizatiile de functionare, permis de libera trecere pentru masinile de marfa in Mamaia sau pe promenadele statiunii etc.

„Nu cu impozite si taxe locale inventate aducem bunastarea constantenilor, ci cu aducerea de investitori care pot constitui surse importante de venit pentru comunitate