La o ora dupa alegerea unui nou vicepresedinte al Consiliului Judetean Valcea, fostul vicepresedinte Nicolae Patru a primit, prin fax, minuta unei incheieri judecatoresti care rastoarna situatia la 180 de grade.
„Admite cererea formulata de reclamantul Patru Nicolae si in consecinta suspenda executarea Deciziei civile nr. 585/2007 pronuntata de Curtea de Apel Alba Iulia in dosarul nr. 75/85/2005, pana la data judecarii cererii de suspendare cu citarea partilor din dosarul 804/57/2007, avand termen la 25 iunie 2007. Executorie fara alte formalitati. Irevocabila. Pronuntata in sedinta publica din 25 mai 2007”, se mentioneaza in minuta Curtii de Apel Alba Iulia.

In fapt, lui Nicolae Patru i s-a admis cererea de suspendare provizorie a deciziei date tot de Curtea de Apel Alba Iulia, privind demiterea sa din functia de vicepresedinte al CJ Valcea, pana la judecarea pe fond a contestatiei in anulare fata de aceeasi decizie.
Contactat telefonic, presedintele CJ Valcea, Dumitru Buse, a declarat ca hotararea de alegere a lui Cristian Buican in locul lui Nicolae Patru este valabila, iar faptul ca, in acest moment, institutia pe care o conduce ar avea trei vicepresedinti in loc de doi se va rezolva tot in justitie.

„Minuta deciziei pronuntate la Alba Iulia a sosit dupa ce noi tinusem deja sedinta de consiliu judetean in care am adoptat hotararea de numire in functie a domnului Cristian Buican. Domnul Patru nu are decat sa conteste in instanta hotararea noastra de astazi”, a declarat presedintele CJ Valcea.

„Luni, la prima ora, la Tribunalul Valcea, voi contesta in justitie hotararea de vineri a CJ Valcea. Sunt convins ca voi avea castig de cauza, iar hotararea de numire a noului vicepresedinte va fi anulata. Daca nu se grabeau sa tina sedinta la ora 11 dimineata, nu s-ar fi ajuns in situatia de acum, cu trei vicepresedinti’, a declarat Nicolae Patru.

Cea dintai hotarare a Curtii de Apel Alba Iulia daduse castig de cauza prefectului Anuta Handolescu, care in luna iunie 2005 a dispus demiterea lui Nicolae Patru (PRM) din functia de vicepresedinte al CJ Valcea, pe motiv de incompatibilitate.