Primarul municipiului Piatra-Neamţ, Dragoş Chitic, a semnat, pe 28 ianuarie, trei contracte pentru modernizarea infrastructurii rutiere care vor fi finanţate din fonduri europene, prin intermediul Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord-Est.

Două proiecte vizează modernizarea unor coridoare rutiere, inclusiv realizarea de piste pentru biciclete, iar cel de-al treilea va implementa un sistem de management inteligent al traficului rutier.

Valoarea cumulată a celor trei proiecte este de 76,5 milioane de lei. „Prin aceste proiecte vom creşte gradul de siguranţă al tuturor participanţilor la trafic, fie ei conducători auto, pietoni sau biciclişti. Ne dorim ca pietrenii să aleagă mijloacele de transport cele mai puţin poluante şi pentru aceasta vom asigura toate condiţiile şi îi vom încuraja pe cei care se gândesc la mediul înconjurător. (…) Am mai spus-o: fondurile europene reprezintă o soluţie la îndemâna autorităţilor locale pentru realizarea de investiţii care să dezvolte comunităţile şi din acest motiv ne batem pentru fiecare cent nerambursabil care poate fi adus în oraşul nostru”, a declarat primarul.

Cele trei proiectele beneficiază de finanţare nerambursabilă în proporţie de 98%, restul de 2% fiind contribuţia municipalităţii. AGERPRES