cere.jpgPrimariile, ONG-urile si cetatenii cu initiativa au primit premii in cadrul Galei Premiilor Participarii Publice, eveniment organizat de Centrul de Resurse pentru participare publica – CeRe.

Castigatorii, fie primarii care au consultat cetatenii inainte de a lua o decizie, fie cetateni si organizatii neguvernamentale care si-au impus punctul de vedere in fata autoritatilor, au venit rand pe rand pe scena pentru a-si face cunoscuta povestea.

„Aceste povesti reprezinta dovada vie a unei schimbari de mentalitate. Sunt 20 de ani de la Revolutie si in sfarsit putem spune ca se vad semne care arata ca si romanii incep sa se poarte ca niste cetateni in tara lor”, arata Sinziana Olteanu, director de programe la CeRe.

Dintre cei zece castigatori, trei au fost primarii care au consultat cetatenii si au reusit sa ajunga mai apropare de cetatenii pe care ii reprezinta: Primaria Timisoara, Primaria Medias si Primaria Iasi.

Premiile acordate in cadrul Galei Premiilor Participarii Publice au fost:

– Primaria Timisoara – Premiul „Primarie de comitet” pentru simt de raspundere in proiectul „Consiliile consultative de cartier