Trei noi creşe au fost deschise în Sectorul 2

Primăria sectorului 2 a inaugurat trei creşe, copiii urmând să beneficieze de încă 105 locuri în cadrul acestor centre.

“Avem mărită capacitatea cu 105 locuri, sunt extensii la grădiniţe, iar spaţiile excedentare le folosim pentru centre ante-preşcolare. În prima parte a anului viitor, avem în program încă 140 de locuri. A fost emis şi un ordin al Ministerului Educaţiei prin care o să putem să dezvoltăm capacităţi pentru creşe – unde suntem puţin deficitari, ca număr de locuri pe care le asigurăm – şi sunt ferm convins că împreună cu colegii din Inspectoratul Şcolar şi cu conducerile grădiniţelor vom putea deschide în continuare noi centre, iar anul viitor nu vom mai avea nicio solicitare pentru locuri în creşele din sectorul 2”, a declarat, la inaugurare, primarul Mugur Mihai Toader.  El a precizat că acum sunt înregistrate 225 de solicitări pentru locuri în creşe, dar a arătat că nu toţi cei care au nevoie de aceste servicii au depus dosarele având în vedere că locurile sunt limitate.  Potrivit lui Toader, finanţarea acestor spaţii este de la bugetul local, iar personalul angajat este prin Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 2, inclusiv psiholog şi cabinete medicale.

“Finanţarea este de la bugetul local, atât cât este necesar. Am şi sprijinul colegilor din Consiliu, am avut cu dânşii întrevederi, special pe acest domeniu, şi beneficiez de sprijinul dânşilor”, a subliniat Toader.

Creşa “Bambi” din cartierul Pantelimon, aflată în cadrul Grădiniţei nr. 23, pe strada Soldat Gheorghe Răduţă nr.1, are 30 de locuri, “Tom Degeţel” din cartierul Colentina, din incinta Grădiniţei nr.137, pe str. Plumbuita nr.5 – 30 de locuri, iar “Teiul Doamnei” din cartierul Tei, situată pe str. Teiul Doamnei nr.99, are o capacitate de 45 de locuri.  AGERPRES