reabilitare strazi.jpgPreşedintele Consiliului Judeţean Buzău, Victor Mocanu, a anunţat, marţi, într-o conferinţă de presă, că Executivul a alocat 218,2 milioane de lei pentru modernizarea şi reabilitarea a trei drumuri judeţene cu potenţial turistic ridicat, cu o lungime de peste 60 de kilometri.

„Cele trei proiecte de reabilitare a drumurilor judeţene Gura Teghii – Nehoiaşu, Vintilă-Vodă – Lopătari şi Pietroasele – Năieni depuse de CJ Buzău în cadrul programului ‘10.000 de kilometri de drumuri judeţene şi de interes local’ au fost aprobate de Guvern şi urmează să înceapă licitaţia, execuţia propriu-zisă fiind programată să dureze între 15 şi 24 de luni”, a precizat preşedintele CJ Buzău.

Potrivit acestuia, „realizarea celor trei proiecte prin Programul naţional de dezvoltare a infrastructurii derulat prin intermediul MDRT va permite accesul la obiective turistice de importanţă naţională, cum ar fi Tabăra de sculptură de la Năieni, Cloşca cu puii de aur de la Pietroasele, Focurile Vii de la Lopătari sau mirifica zonă a Munţilor Buzăului de la Gura Teghii”. AGERPRES