Primăriile comunele Groşi, Fărcaşa şi Şomcuta Mare au fost de acord să pună la dispoziţia Consiliului Judeţean Maramureş terenurile necesare amplasării primelor trei parcuri industriale, a declarat preşedintele CJ, Ionel Bogdan.

„Oferta pentru teren a venit destul de repede şi acest fapt mă bucură pentru că timpul va fi în avantajul nostru. Primăria Şomcuta Mare ne-a pus la dispoziţie 10 hectare de teren, primăria Fărcaşa, 20 de hectare de teren, iar primăria comunei Groşi, 24 hectare de teren. Groşi, fiind localitate apropiată de municipiul Baia Mare, consideră că va reprezenta un mare avantaj pentru firmele care ar urma să activeze în viitorul parc industrial. După atâţia ani de aşteptare, amânare şi iar aşteptare, consider că parcurile industriale sunt vitale pentru susţinerea economiei locale”, a spus Ionel Bogdan.

Acesta a mai precizat că se are în vedere construirea unor parcuri industriale la periferia oraşelor Baia Sprie şi Tăuţii Măgherăuş.

„Suntem în discuţii avansate pentru identificarea unor suprafeţe de teren la periferia oraşelor Baia Sprie şi Tăuţii Măgherăuş. Ne dorim sa avem şi-n aceste oraşe parcuri industriale, mai ales că fiecare oraş prezintă avantaje diferite din multe puncte de vedere. Totodată, infrastructura şi utilităţile din parcurile industriale vor fi finanţate tot prin POR. Baia Sprie este un fost oraş minier aflat într-o nouă etapă de dezvoltare, iar Tăuţii Măgherăuş are în vecinătate aeroportul şi o serie de firme care în timp şi-au relocat activităţile aici”, a mai precizat Ionel Bogdan. AGERPRES