Transport în comun gratuit pentru locuitorii din Târgu Mureş, propunere a municipalităţii pentru 2019

Primăria Târgu Mureş a publicat, pe site-ul instituţiei, o propunere de proiect de hotărâre prin care doreşte să asigure transport în comun gratuit pentru toţi cei care au domiciliul pe raza municipiului, începând de anul viitor.

Potrivit expunerii de motive a proiectului de hotărâre, toţi cetăţenii cu domiciliul stabil în municipiul Târgu Mureş ar putea beneficia din 2019 de abonamente lunare cu valoare nominală de 60 de lei, valabile până la sfârşitul anului, a căror contravaloare ar urma să fie decontată integral. “Pentru persoanele care nu au solicitat aceste legitimaţii gratuite şi călătoresc fără bilet, propunem să fie sancţionaţi cu o amendă în valoare de 200 lei”, se precizează în propunerea municipalităţii. Totodată, se menţionează că cetăţenii din alte localităţi urmează să achite contravaloarea biletelor de călătorie, însemnând 3 lei/călătorie, un abonament de 10 lei pe zi sau un abonament de 60 de lei pe lună.

Proiectul de hotărâre de acordare a gratuităţii pentru transportul în comun din Târgu Mureş va intra în dezbaterea Consiliului Local în prima şedinţă din 2019, iar cei interesaţi pot formula în scris propuneri, sugestii şi opinii cu valoare de recomandare, până la data de 7 ianuarie 2019. AGERPRES