Elevii şi studenţii ieşeni vor putea beneficia de gratuitate în mijloacele de transport în comun dacă vor dona sânge, a anunţat primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica. Primarul a avut o întrevedere cu reprezentanţii ligilor studenţeşti şi ai elevilor în urma căreia a decis introducerea unei gratuităţi pentru elevii şi studenţii care vor dona sânge.

Am avut o solicitare de la Liga Studenţilor din Iaşi prin care studenţii şi elevii care vor dona sânge, desigur cu respectarea legii, stării de sănătate, greutăţii. Este un act civic important prin care elevii şi studenţii dau o lecţie celor maturi, care înţeleg că sângele nu este un moft al sistemului de sănătate public, ci este o motivaţie de a ne salva semenii, un act de solidaritate umană pe care trebuie să îl întreprindem cu toţii„, a declarat edilul.

Conform acestuia, orice student sau elev care donează sânge va beneficia de gratuitate la transportul cu autobuzele şi tramvaiele timp de o lună. „Nu va mai fi nevoie să intervenim prin intermediul facultăţilor sau a şcolilor de unde provin. Dorim ca astfel să stimulăm donarea de sânge. Noi mai avem o hotărâre de Consiliu Local de gratuitate pentru donatorii de sânge. De data asta este adresat punctual elevilor şi studenţilor”, a spus primarul Chirica. AGERPRES