Bucurestenii vor calatori in tramvaie noi, de la sfarsitul anului viitor, municipalitatea alocand peste 230 de milioane de euro pentru a cumpara o suta de astfel de mijloace de transport moderne.
Trei companii straine – Bombardier Transportation (Austria), Alstom Transport SA (Franta – Romania) si Siemens (Austria) – din 15 cate au cumparat caietul de sarcini, au participat la licitatia organizata de municipalitate pentru achizitia a o suta de tramvaie noi.

Municipalitatea a alocat 810 milioane de lei (in jur de 230 milioane de euro) pentru achizitia tramvaielor, insa ofertele depuse de cele trei firme participante la licitatie au depasit plafonul stabilit de primarie. Potrivit cerintelor din caietul de sarcini, noile tramvaie trebuie sa aiba podea joasa si o capacitate de 300 de persoane. De asemenea, tramvaiele trebuie sa aiba design modern si sa fie adaptate la infrastructura Capitalei.

Singura firma care a venit si cu o oferta alternativa este asocierea romano-franceza Alstom, care a licitat cu cateva zeci de mii de lei sub plafonul impus de municipalitate. Toate ofertele vor fi analizate de comisia de licitatie, castigatorul urmand sa fie desemnat in primavara anului 2007, dupa criteriul „cea mai avantajoasa oferta din punct de vedere economic”.