Ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, a discutat sâmbătă, la Alba Iulia, cu prefecţii despre proiectul codului administrativ şi despre stadiul implementării conceptului de Poliţie Rurală.

Igaş a susţinut că noul cod în domeniu va revoluţiona, practic, tot sistemul administrativ din România. Potrivit ministrului, pentru proiectul codului administrativ aflat în stadiu de elaborare, până la 25 septembrie, se pot trimite observaţii din partea prefecţilor din toată ţara.

”O să încercăm să venim spre Parlament cu un cod administrativ care să revoluţioneze practic tot sistemul administrativ din România”, a declarat Traian Igaş. El a spus că mai multe precizări cu privire la acest cod vor fi făcute în momentul în care se vor primi din teritoriu toate propunerile pentru a exista astfel un set complet de modificări.

”Am lansat acest concept, îl avem în dezbatere deocamdată în structurile MAI, în interior, urmând ca la sfârşitul lunii să fie pus la transparenţă. (…) Avem o formă, dar ea nu este o formă finală”, a conchis ministrul. Un alt subiect discutat de ministru cu prefecţii din ţară în prezenţa şefului Poliţiei Române, Liviu Popa, a fost cel privind Poliţia Rurală. Ministrul a spus că până în 30 septembrie trebuie să fie operaţionale toate secţiile. ”În momentul de faţă, cu mici excepţii, ele deja sunt operaţionale. Încercăm să vedem dacă există disfuncţionalităţi. Încercăm să vedem, acolo unde se impune, să facem mici corecturi”, a spus Igaş.

Ministrul a declarat într-o conferinţă de presă că au fost preluate în cadrul reuniunii şi câteva idei venite din partea prefecţilor, arătând că, totodată, li s-a trasat acestora sarcina să verifice în teren dacă acest concept funcţionează aşa cum trebuie şi dacă există eficienţă mai mare.

”Trebuie să fie o eficienţă mai mare a structurilor statului prin acest mod de implementare a conceptului. Aş spune că estimăm undeva la 50% o creştere a randamentului Poliţiei în mediul rural”, a subliniat ministrul Administraţiei şi Internelor, care a adăugat că se încearcă astfel şi eliminarea furturilor din câmp despre care a spus că este un fenomen în mediul rural. AGERPRES