igas_traian2.jpgMinistrul Administraţiei şi Internelor, Constantin Traian Igaş, a declarat, vineri, la lucrările Adunării Generale a Asociaţiei Comunelor din România, că primarii sunt de acord ca alegerile locale şi cele parlamentare din 2012 să fie comasate, iar banii economisiţi în acest fel să fie redirecţionaţi spre investiţii, informează un comunicat al MAI remis vineri.

„Primarii de toate culorile politice au apreciat că ar fi bine ca alegerile să fie comasate, iar banii economisiţi în acest fel să fie redirecţionaţi spre investiţii sau spre alte sectoare importante pentru cetăţeni. Să nu uităm că organizarea alegerilor locale în anul 2008 a costat în jur de 30 de milioane de euro, deci vorbim de o sumă importantă care ar putea fi economisită’, a spus ministrul Igaş.

O altă temă abordată în cadrul lucrărilor ce au avut loc la Mangalia şi la care participă peste 50 de primari de comune a fost aceea privind implementarea conceptului de poliţie rurală, implicit modul de funcţionare a secţiilor de poliţie în localităţi, potrivit noii organizări.

Reprezentanţii unităţilor administrativ teritoriale au apreciat iniţiativa Ministerului Administraţiei şi Internelor de a reorganiza structurile de poliţie rurală pentru a îmbunătăţi serviciile de ordine publică prestate la nivelul fiecărei comune.

„Noi ne aflăm în faza de evaluare a modului în care funcţionează poliţia în mediul rural, potrivit noului concept şi mă bucur că avem un feed-back pozitiv din partea primarilor de comune. Reorganizarea poliţiei în zona rurală este bine înţeleasă, mai ales că patrularea 24 de ore din 24 asigură prezenţa permanentă a poliţiştilor în stradă, implicit o mai bună prevenire a faptelor antisociale şi o reacţie mai rapidă în sprijinul cetăţenilor”, a mai afirmat ministrul Traian Igaş. AGERPRES