Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că programul de reducere a subvenţiilor pentru factura la întreţinere trebuie să existe.

„Programul de reducere a subvenţiilor trebuie să existe. Dintr-un singur motiv. Spre exemplu, în Bucureşti, eu am fost primar al Capitalei şi atunci am discutat cu factori guvernamentali o soluţie – să nu mai subvenţionăm uniform gigacaloria – şi propuneam eu atunci să nu mai subvenţionăm RADET din bugetul primăriei şi să adresăm subvenţia sub formă de ajutoare celor care aveau un anume plafon de venituri, ca să ţintim corect ajutoarele”, a spus preşedintele, întrebat fiind ce decizii se vor lua în ce priveşte subvenţionarea facturii la întreţinere.

El a mai spus că, în caz contrar, societăţile care îşi desfăşoară activitatea în blocuri vor beneficia de subvenţia la încălzire. „Aşa, toate notariatele, toate SRL-urile înregistrate în blocuri beneficiază de subvenţia la încălzire. Nu mi se pare în regulă. Corect ar fi să anulăm subvenţia, să dăm acei bani direct celor care au nevoie de subvenţie. Dar asta va stabili Guvernul. În orice caz, este obligaţie din scrisoare să fie reanalizate subvenţiile”, a mai spus el. AGERPRES