Presedintele Traian Basescu a avertizat ca in domeniul vamal nu s-a schimbat nimic, coruptia in vami fiind la acelasi nivel. Seful statului a spus ca singura vama despre care are informatii ca a introdus legea vamala este Constanta-Sud, la terminalul de containere.
„Deocamdata este singurul loc despre care am informatii ca se face vama asa cum trebuie, numai in Constanta-Sud, nici macar in tot portul Constanta, iar in restul vamilor sa nu mai vorbim, contrabanda e in floare”, a atras atentia Traian Basescu. Seful statului s-a aratat nemultumit in context si de iesirile in public ale unor jurnalisti „care au si ei afaceri, sunt bine bagati in diverse segmente de afaceri”.

„Chiar unul dintre cei care au sarit foarte agresiv este un ziarist care avea acces la mine, de multa vreme, dar care si-a permis in ziua in care Parchetul ancheta un oarecare personaj sa sune si sa ameninte. Deci, s-a ajuns pana acolo incat un ziarist isi permite sa sune la presedintele Romaniei, si asta e sistemul mafiot care reactioneaza. Asa gandeste un ziarist, iar eu nu spun prostii”, a declarat Traian Basescu.

Seful statului a dat asigurari ca atunci cand a dat semnalul in interiorul grupului de ministri, in Comitetul interministerial de integrare europeana, ca ar exista pericolul unor influente in deciziile politice ale unor grupuri de interese economice, a facut-o in cunostinta de cauza. Cu acest prilej, pe postul public de radio, Traian Basescu a transmis si un avertisment public legat de faptul ca el nu este dependent de nimeni. „Singura mea dependenta este directa si este legata de electorat. Iar daca actualul guvern a uitat ce a promis in campanie, eu ii cer sa revina la program. Inca nu e prea tarziu, inca nu au reusit sa fie prinsi in mocirla coruptiei, si le cer sa faca ce au spus, sa-mi faca imediat curatenie si regula in sistemul de sanatate, sa faca imediat regula inainte de liberalizarea totala, care a intrat de la 1 august, in sistemul energetic, sa faca imediat regula in vami si in politia de frontiera – sunt realitatile noastre; sa privatizeze cele 8% din Petrom corect, si nu pe sub mana”, a mai spus presedintele Basescu.