Cei şapte consilieri judeţeni ai Partidului Democrat Liberal Neamţ au demisionat, marţi, din partid şi vor activa ca independenţi, a declarat consilierul Cristian Tapalagă, fost membru al PDL. Astfel, PDL Neamţ nu mai are niciun consilier judeţean.

Consilierii nu şi-au motivat încă decizia şi au solicitat secretarului judeţului să ia în calcul prevederile Ordonanţei Guvernului 55 din 2014, prin care nu îşi pierd mandatele de ales local. „Tot ce pot spune acum este că rămânem independenţi, nu ne-am exprimat opţiunea spre o altă formaţiune politică”, a declarat consilierul Cristian Tapalagă.

Preşedintele interimar al PDL Neamţ, primarul Alexandru Drăgan nu a dorit să comenteze decizia consilierilor judeţeni şi a declarat că le-a solicitat acestora o întâlnire pentru a discuta despre situaţia creată.

La alegerile din 2012, PDL Neamţ a candidat într-o alianţă cu Uniunea Naţională pentru Progresul României (UNPR) şi Partidul Naţional Ţărănesc Creştin-Democrat (PNŢCD), având liste comune. De asemenea, progresistul Culiţă Tărâţă a câştigat funcţia de preşedinte al CJ Neamţ din partea aceleiaşi alianţe, intitulată APEL. După ce UNPR a trecut alături de Partidul Social Democrat (PSD), relaţiile politice din Consiliul Judeţean s-au schimbat, iar PDL a intrat în opoziţie.

În luna martie, primarul Gheorghe Ştefan a demisionat din funcţia de preşedinte al filialei PDL Neamţ, iar în campania electorală pentru alegerile europarlamentare s-a implicat pentru Partidul Mişcarea Populară (PMP). De asemenea, Gheorghe Ştefan este membru al Fundaţiei Mişcarea Populară. AGERPRES