Prefectul Capitalei, Toni Greblă, aşteaptă să primească, joi, de la Primăria Capitalei, o adresă prin care PMB să confirme că planurile urbanistice zonale pe care municipalitatea le deţine sunt cele originale, aprobate de Consiliul General al Capitalei în anul 2000.

Precizările au fost făcute la finalul unei întâlniri cu primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, pe tema planurilor urbanistice zonale privind zonele protejate din Capitală.

„Eu aştept mâine documentul de la Primărie, care să confirme că ceea ce am solicitat eu, ceea ce a apărut în spaţiul public, există în instituţia Primăriei Capitalei, că ele sunt conforme cu ceea ce s-a adoptat în anul 2000, că semnatarii documentului pe care îl aştept mâine certifică şi îşi asumă că acelea sunt documente originale. Şi cu asta cred că s-a încheiat, urmând ca cine are dubii cu privire la ceea ce o să îmi comunice mâine Primăria, să uzeze pe căile prevăzute de lege”, a spus Toni Greblă.

Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Cseke Attilla, care a participat de asemenea la întâlnirea de la PMB a precizat că Bucureştiul „nu este în pericol” de a nu avea Planul urbanistic zonal – zone protejate (PUZCP), în condiţiile în care cele 98 de PUZ-uri aferente sunt „în perfectă legalitate”.

„A fost o discuţie constructivă, echilibrată, sinceră, în urma căreia putem să afirmăm că Bucureştiul nu este în pericol de a nu avea un PUZ – zone protejate. Cele 98 de PUZ-uri zone protejate sunt în perfectă legalitate şi s-au adus toate dovezile în sensul în care documentele deţinute de PMB sunt cele care s-au adoptat de CGMB la sfârşitul lui decembrie 2000, atunci când aceste PUZ-uri au fost aprobate. (…) PMB a publicat pe site anexele cu ştampila elaboratorului care la vremea respectivă era Institutul de Arhitectură, astăzi Universitatea de Arhitectură Ion Mincu din Bucureşti şi urmează în această săptămână – mâine – să confirme prin adresă răspuns către Instituţia Prefectului Municipiului Bucureşti că aceste PUZ-uri sunt cele originale şi că acestea au fost discutate în 2000”, a precizat Cseke Attilla. AGERPRES