bicaz_economie.jpgÎn aceste zile se apropie de sfîrşit operaţiunea de înnoire a trotuarelor din oraşul nemţean Bicaz. Aflate în stadiu avansat de finalizare, cele ce mărginesc DN 15, din centru pînă la gară, oferă ochiului atent o imagine plăcută, dar proaspătul îngrijit al noilor trasee de circulaţie pietonală contrastează neplăcut cu podul foarte vechi ce leagă centrul oraşului de staţia PECO.

Chiar dacă este pusă pe fapte mari, în privinţa esteticii urbane, administraţia locală nu poate acţiona în această privinţă: „Este responsabilitatea Administraţiei Drumurilor Naţionale, nu putem să facem decît demersuri pentru a-i sensibiliza pe d-lor. Avem nişte promisiuni în legătură cu acest pod, însă cam atît, deocamdată”, a declarat city-managerul Marius Ilie.

Pe agenda de lucru din acest an a executivului se află, afirmă primarul Bicazului, Constantin Catrinoiu, şi asfaltarea străzilor rămase neasfaltate: „Ne-am propus să asfaltăm absolut toate străzile din oraşul nostru, astfel încît să nu mai rămînă nimic de făcut în 2012. Cu bani guvernamentali vom moderniza 4,6 km de drumuri şi am în vedere ce a mai rămas de asfaltat în cartierele Capşa şi Mărceni, iar cu bani de la buget vom asfalta cartierul Dodeni şi străzile Muncii, Uzinei, Energiei şi Apusului”.