Primarul municipiului Giurgiu, Nicolae Barbu, a declarat că toate sensurile giratorii din localitate ar urma să fie prevăzute cu fântâni arteziene, proiect ce va fi lansat ca şi o provocare pentru studenţii Universităţii de Arhitectură „Ion Mincu” din Bucureşti.

„Vom mai depune în vara aceasta destul de multe proiecte pentru municipiul Giurgiu, ţinem legătura cu Universitatea de Arhitectură Bucureşti, vor avea un atelier de lucru, o schiţă la facultate, cu cu cei din anul întâi şi anul cinci, pentru fântâni arteziene în oraş, toate sensurile giratorii să fie cu fântâni arteziene, plus zona parcurilor”, a declarat primarul municipiului Giurgiu, Nicolae Barbu.

El a spus că aceste proiecte se vor dezvolta pe o anumită tematică, în funcţie şi de statuile care sunt în aceste sensuri giratorii, iar pentru realizarea proiectelor, studenţii vor fi invitaţi la un atelier de lucru.

Totodată, Barbu a anunţat că municipalitatea are în vedere realizarea cu fonduri europene a infrastructurii de apă şi canalizare, a iluminatului public şi asfaltarea unor străzi, precum şi finalizarea Casei Tineretului, clădire începută în perioada de dinainte de 1989. „E un un proiect de aproape şapte milioane de euro, din care 4, 3 milioane ne-am luat noi în calcul pentru refacerea Casei Tineretului. Vom avea spaţii pentru petrecerea timpului liber, săli de vizionări şi seminarii. Totodată, pot spune că, în următorii trei ani, Giurgiu va fi un oraş cu sută la sută aducţiune de apă, cu aproape sută la sută străzi asfaltate, canalizare, iluminat public şi lărgire de străzi în zona de nord a oraşului, dar şi reasfaltări de străzi cu fonduri europene”, a afirmat Nicolae Barbu. AGERPRES