Toate grădiniţele, şcolile şi liceele din municipiul Hunedoara vor fi dotate cu echipamentele electronice de care au nevoie, astfel încât în procesul de învăţământ să fie utilizate tablele interactive, videoproiectoarele, calculatoarele şi alte echipamente informatice, a anunţat administraţia locală.
Fondurile necesare acestui proiect se ridică la 4 milioane de euro şi au fost câştigate de Primăria Hunedoara prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).
Proiectul este intitulat „Cred în Hunedoara” şi datorită acestei finanţări, 304 săli de clasă, inclusiv săli de grupă de la grădiniţe, vor fi dotate cu echipamente IT&C. Din numărul total de săli, 264 vor beneficia în plus de mobilier şi material didactic noi.
Pe lista proiectului se numără, printre altele, şi dotarea cu echipamente a cinci laboratoare de informatică şi a cinci laboratoare multidisciplinare, două laboratoare de fizică, opt cabinete medicale şcolare, opt cabinete de asistenţă psihopedagogică, nouă săli de sport şi şapte laboratoare de practică.
„Legal, o primărie este obligată să se ocupe doar de administrarea clădirilor şcolilor, dotările de ordin didactic fiind în sarcina Ministerului Educaţiei. Noi nu ne rezumăm la proiecte de reabilitare a clădirilor unităţilor de învăţământ, ci ne dorim ca şcolile să aibă şi dotările de care e nevoie în fiecare sală de clasă. Am identificat această posibilitate de finanţare oferită prin PNRR, apoi, prin luna martie a acestui an, i-am chemat la discuţii pe toţi directorii de şcoli şi grădiniţe din oraş spunându-le să pună pe hârtie tot ce au nevoie în materie de dotări digitale, mobilier şi materiale didactice”, a declarat primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouţanu.
Proiectul a fost scris în vara acestui an, iar apoi a fost semnat contractul de finanţare. Implementarea efectivă a proiectului va începe în scurt timp, după finalizarea procedurilor de achiziţii, primarul Hunedoarei apreciind că primele dotări vor ajunge în unităţile de învăţământ în al doilea trimestru al anului viitor. AGERPRES