Ultima rampă de gunoi neconformă din judeţul Cluj, cea de la Câmpia Turzii, a fost închisă, printr-o investiţie de 8,3 milioane de lei.

„Punct final în procesul de închidere a rampelor neconforme de deşeuri din judeţul Cluj. Consiliul Judeţean Cluj a efectuat recepţia la finalizarea lucrărilor aferentă proiectului de închidere şi ecologizare a depozitului urban neconform de deşeuri din municipiul Câmpia Turzii. (…) Valoarea totală a contractului de închidere a depozitului amplasat la ieşirea din Câmpia Turzii a fost de 8.322.736 de lei, perioada de garanţie fiind de 60 de luni”, se arată într-un comunicat transmis de Consiliul Judeţean Cluj.

Potrivit sursei citate, în cadrul procesului de închidere a depozitului de la Câmpia Turzii au fost amenajate 12 puţuri pentru colectarea gazului, un sistem complet de management al levigatului, o staţie de ardere a gazelor de 100 mc/h, precum şi un sistem de colectare a apelor pluviale pe o lungime de cca. 850 de metri. De asemenea, straturile de pământ care au asigurat închiderea depozitului au avut un volum de cca. 110.000 mc.

„Odată cu recepţia lucrărilor de închidere a ultimei rampe neconforme punem definitiv punct acestei probleme. Cu ajutorul fondurilor europene, depozitele neconforme de gunoaie din judeţul Cluj au devenit istorie. În continuare, întreaga noastră atenţie se va îndrepta spre funcţionarea optimă a Sistemului de Management Integrat al Deşeurilor, conform tuturor exigenţelor în vigoare”, a declarat preşedintele CJ Cluj, Alin Tişe. AGERPRES