Toaso Imelda (UDMR) este noul vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Braşov, ea fiind aleasă pe 31 ianuarie în şedinţa de plen a forului judeţean. Pentru aceeaşi funcţie a mai candidat Radu-Teodor Mitric (PSD). La vot au participat 34 dintre cei 35 de consilieri judeţeni, unul absentând motivat de la şedinţă. Toaso Imelda a obţinut 20 de voturi, iar Radu Mitric, 14.

Reprezentanţii PSD au anunţat că vor contesta votul, Radu Mitric precizând că aleşii judeţeni au ieşit cu buletinele de vot la vedere din cabina de vot. Tot în şedinţa de plen, au fost validaţi şase noi consilieri judeţeni. Radu-Teodor Mitric, Ionuţ Tănase, Dan Petrăreanu şi Claudiu Băbuţă, toţi din grupul PSD, i-au înlocuit pe Mihai Mohaci, Roxana Mînzatu, Mihai Popa şi Ovidiu Orţan, deveniţi parlamentari în urma alegerilor din decembrie 2016.

De asemenea, au mai fost validaţi Szakal Andras, în grupul UDMR, care o înlocuieşte pe Izabella Ambrus, ajunsă deputat, şi Petru Noaghea, de la PNL, înlocuitorul lui Ioan Miron Paler, care şi-a înaintat demisia din Consiliul Judeţean. AGERPRES