Primăria Capitalei are în vedere demararea a două proiecte sociale care vizează acordarea de burse tinerilor care se implică în activităţi de ajutorare a persoanelor vârstnice sau a copiilor, a anunţat primarul general, Gabriela Firea. În discursul ţinut la evenimentul „Tinerii îndrăznesc să creadă în România”, organizat de Partidul Socialiştilor Europeni şi PSD, Firea a precizat că, în prezent, lucrează la cele două proiecte, care vor fi prezentate în Consiliul General al Municipiului Bucureşti.

„Primul proiect se referă la o legătură directă între dumneavoastră, între tineri, şi seniorii noştri faţă de care trebuie să avem un respect deosebit şi pe care nu trebuie să-i uităm. (….) Proiectul, în sinteză, sună în felul următor: tinerii care vor locui în gazdă la seniori, la persoane în vârstă, vor primi o bursă din partea Primăriei cu rugămintea, ca să nu-i spun condiţia, că poate sună mai periculos, să-l ajute pe senior, deci pe pensionar sau dacă nu e pensionar, dar este mai în vârstă, la câteva lucruri de strictă necesitate: să-şi ia medicamentele, să-şi facă cumpărăturile de strictă necesitate, să meargă o dată pe săptămână la un spectacol sau la bibliotecă, unde doreşte”, a explicat Gabriela Firea.

Primarul general al Capitalei a adăugat că un al doilea proiect social vizează acordarea unor burse tinerilor care se implică în activităţi de sprijin pentru copii.

„Tinerii vor primi o bursă din partea Primăriei Capitalei cu condiţia de a face dovada că sunt într-un acord, într-o înţelegere cu o familie care are copii şi care nu are posibilitatea să-i ducă la meditaţii, să înveţe limba engleză sau poate să înveţe limba română la un nivel superior, să înveţe să lucreze la calculator sau să meargă la un spectacol. Sunt convinsă că vor fi foarte mulţi tineri care vor aplica la acest program”, a declarat Firea. Ea a precizat că programele ar urma să fie implementate începând de anul viitor.

Primarul general a mai vorbit despre înfiinţarea la nivelul Primăriei Capitalei a centrului comunitar integrat pentru problemele tinerilor şi demararea unui proiect care vizează construirea a şase cartiere de locuinţe sociale în cele şase sectoare ale Capitalei, cu prioritate pentru tineri. AGERPRES