Timisoara: se asigura transportul pentru persoanele cu handicap locomotor

O data cu achizitia celor 50 de autobuze alb-violete, Primaria Timisoara a primit si microbuze pentru transportul persoanelor cu handicap locomotor.
Patru asemenea mijloace de transport sunt folosite de cei care au nevoie pentru a merge la serviciu, la scoala, la cumparaturi sau la tratament. Viceprimarul Adrian Orza a spus ca, din discutiile avute cu Asociatia Handicapatilor Locomotori din Timis, ar putea beneficia de aceasta facilitate 76 de persoane inscrise in asociatie. Plata unei cotizatii la aceasta asociatie nu este obligatorie, ci doar informarea sa pentru a-i trece pe unele tabele pe cei care au carucior de transport. Microbuzele iau de acasa si transporta la locul dorit pe toti cei care doresc acest lucru.

Momentan, soferii apartin RATT, iar cele doua locuri disponibile din masina pot fi ocupate de insotitorii persoanelor cu handicap. Pe viitor, Primaria doreste integrarea acestui serviciu in cadrul centrului de Asistenta Sociala, dupa care se va asigura insotirea de catre asistenti sociali, plus soferul, care va avea studiile aferente.