Lucrările la primul complex sportiv şi de agrement de cartier din Timişoara vor începe anul viitor, în zona Lipovei, susţine primarul Nicolae Robu. ”S-a finalizat licitaţia pentru studiul de fezabilitate pentru complexul sportiv din zona Lipovei, cu o economie, de la valoarea estimată iniţial de 158 mii lei fără TVA, adjudecarea făcându-se la 143,5 de mii fără TVA. Nu au putut demara mai repede lucrările pentru că terenul nu a fost în proprietatea primăriei. Va fi un complex foarte frumos, unic în ţară”, a declarat primarul Nicolae Robu.

Municipalitatea va construi în cartierele municipiului câte un complex sportiv şi de agrement, care vor cuprinde bazine de înot acoperite şi în aer liber, terenuri de tenis cu nocturnă, baschet şi handbal, minifotbal, o zonă de fitness, dar şi locuri de joacă şi spaţii verzi. Proiectul ar urma să fie finalizat în anul 2019.

După complexul din Calea Lipovei va urma cel din Calea Buziaşului, care va fi mai mare, întrucât va avea suplimentar un stadion cu 5.000 de locuri, care va fi extins, ulterior, în două etape cu alte 10.000 de locuri. ”Acele mari şi multe terenuri virane din zona Lipovei nu au aparţinut primăriei, ci Ministerului de Interne, al Apărării sau al Educaţiei. Am reuşit să identificăm o parcelă şi, la înţelegere cu un proprietar privat, am obţinut 11,5 mii metri pătraţi”, a precizat Nicolae Robu.

De asemenea, în Calea Şagului se va mai construi o astfel de bază. Primarul timişorean a adăugat că toate lucrările sunt cu bugetare locală. AGERPRES