Aproape 20 de milioane de lei (200 miliarde de lei vechi) au fost investiti in lucrarile de reamenajare a unui tronson de linie-cale pentru tramvaie in Timisoara, inaugurat de primarul Gheorghe Ciuhandu (foto) si viceprimarul Dorel Borza.
Ciuhandu a declarat ca banii au fost alocati printr-un credit de la Banca Europeana de Investitii, in valoare de 10,5 milioane de lei, cu care a fost modernizata infrastructura retelei de transport, dar si din fonduri ale Primariei Timisoara, in valoare de noua milioane de lei noi, suma folosita pentru amenajari rutiere si ale retelelor. „Stradania noastra e sa revigoram transportul public, prin infrastructura, o mai buna dotare, pentru a-l face cat mai atractiv pentru timisoreni”, a afirmat Ciuhandu.

La randul sau, viceprimarul Dorel Borza i-a indeamnat pe soferi sa renunte la masini in favoarea mijloacelor de transport in comun, pentru a fluidiza traficul. „Pentru a rezolva traficul, care a devenit imposibil, trebuie sa punem la dispozitia timisorenilor un transport public modern si civilizat, astfel incat sa fie tentati sa circule cu mijloacelor transportului public si sa renunte la masina particulara. Doar asa s-au rezolvat aceste probleme si in Occident. Nu stiu daca am sa renunt chiar primul, dar spuneam ca asta ar fi o solutie”, a spus Borza.