Primăria Deva a alocat un buget de 195.000 de lei pentru continuarea, în acest an, a programului social prin care familiile cu venituri reduse vor putea primi tichete în valoare de 2.500 de lei pentru a-şi putea cumpăra centrale termice de apartament.

„Tichetele sociale pentru achiziţionarea de centrale termice individuale sunt destinate familiilor şi persoanelor din municipiul Deva cu venituri de până la 1.525 de lei pe lună, care au fost racordate la sistemul centralizat de termoficare la momentul închiderii Termocentralei Mintia. Tichetele au o valoare totală de 2.500 de lei şi se acordă în cadrul unui program social lansat în iunie 2021 şi susţinut integral de la bugetul local al municipiului Deva”, a precizat Direcţia de Asistenţă Socială (DAS) Deva.

Bugetul programului pentru anul 2022 este de 195.000 de lei, ceea ce înseamnă că 78 de familii sau persoane singure din Deva pot beneficia de tichetele sociale până la finalul lunii decembrie.

Procedura de desfăşurare a programului şi condiţiile de acordare a tichetelor sociale sunt stabilite printr-o hotărâre a Consiliului Local, documentul fiind disponibil pe site-ul Primăriei Deva.

De la începutul anului 2022, trei persoane din municipiul Deva au solicitat acordarea tichetelor sociale pentru centrale termice individuale, în timp ce, anul trecut, în cadrul programului au fost depuse 44 de cereri.

Municipiul Deva nu mai dispune de un sistem de termoficare centralizat, după ce în luna martie 2021 termocentrala Mintia a fost oprită din lipsa cărbunelui. AGERPRES