portariuc_2014.jpgPensionarii cu venituri mai mici de 700 de lei vor beneficia, începând de miercuri, de o nouă serie de tichete sociale, a anunţat primarul municipiului Botoşani, Ovidiu Portariuc. Potrivit acestuia, fiecare pensionar care îndeplineşte condiţiile aprobate de Consiliul Local va primi câte cinci tichete, cu o valoare nominală de câte zece lei, rezultând astfel o sumă totală de 50 lei pentru fiecare beneficiar.

În schimbul tichetelor sociale, pensionarii cu venituri mici vor putea obţine bunuri şi servicii în valoare echivalentă constând în alimente, îmbrăcăminte, produse de igienă, medicamente şi servicii medicale sau de curăţenie. Aceste produse sau servicii vor putea fi achiziţionate doar de la unităţile din lista care va fi distribuită pensionarilor odată cu tichetele.

„Am optat pentru această formulă de acordare a ajutoarelor sociale întrucât prezintă avantaje pentru toate părţile. Dacă am fi acordat bani în numerar, atunci pensionarii ar fi trebuit să plătească un impozit pe suma primită, ceea ce ar fi însemnat o diminuare a beneficiului. În plus, nu mai stabilim noi ce bunuri să acordăm pensionarilor. Fiecare poate opta pentru ceea ce are nevoie în cea mai mare măsură – unii au nevoie de medicamente, alţii de alimente sau de îmbrăcăminte”, a explicat primarul Ovidiu Portariuc.
Prima etapă a programului a început în luna aprilie 2015, când s-au acordat tichetele sociale cu prilejul sărbătorilor de Paşte pentru circa 4.000 de pensionari înscrişi la Primărie, în conformitate cu prevederile aprobate de Consiliul Local. Cea de-a doua etapă are în vedere acordarea un sprijin pensionarilor cu venituri mici cu ocazia sărbătorilor de Crăciun. AGERPRES