Deputatul Theodor Paleologu şi-a depus marţi candidatura la funcţia de primar al sectorului 1 al Capitalei din partea Partidului Democrat Liberal, el venind pe bicicletă la sediul Biroului Electoral sector 1.

Întrebat care sunt atuurile lui pentru funcţia de primar, Paleologu a răspuns: „Ştiţi ce, eu nu vreau să vorbesc despre mine, vreau să vorbesc de preocupările oamenilor, despre nevoile sectorului, despre mine să vorbească alţii. De mine, eu pot vorbi eventual de ‘defectele’ mele. Da, se poate spune că sunt prea fraier ca să iau şpagă sau că sunt foarte zgârcit cu banul public sau că sunt foarte încăpăţânat, în sensul că îmi duc proiectele până la capăt sau că nu mă las descurajat”.

El a enumerat şi câteva dintre problemele care ar trebui rezolvate în sectorul 1. „O mare chestiune este ordinea publică. Siguranţa cetăţeanului şi prezenţa poliţiei pe străzi, pentru că nu veţi vedea poliţia pe străzi şi nu e doar o problemă în sectorul 1. Trebuie ca poliţiştii în proporţie de 50 la sută să fie în stradă, să fie în pieţe, acolo unde este un potenţial de infracţionalitate. Probleme sunt cele legate de trafic, deficitul foarte grav de parcări, sancţiunile sunt foarte drastice pentru maşinile parcate greşit şi nu cred că este corect să se procedeze astfel, atâta vreme cât există un deficit de parcări. O altă problemă sunt câinii comunitari şi aici este nevoie de o colaborare între Primăria Generală şi primăria de sector”, a spus Theodor Paleologu.

Paleologu a fost întrebat de ziarişti dacă are un mesaj pentru contracandidatul său, actualul primar Andrei Chiliman, răspunsul fiind: „Un mesaj de simpatie. Suntem vecini, a restaurat o casă foarte frumoasă pe strada Armenească şi, ca fost ministru al Culturii, regret că nu i-am dat un premiu pentru felul în care a restaurat acea casă. Este un om pe care îl cunosc de multă vreme, de peste 20 de ani, avem mulţi prieteni comuni şi de aceea mi-aş dori să fie senator al sectorului 1 din toamnă. Dacă ţine de mine, îl voi ajuta”. AGERPRES