The Red Point debuteaza in topul celor mai dinamice 50 de companii de tehnologie din Europa Centrala, pe locul 35

trp-deloitte.jpgThe Red Point ocupa locul 35 in clasamentul Deloitte Technology FAST 50 2009, un top anual al companiilor de tehnologie cu cel mai accelerat ritm de crestere din Europa Centrala. Cu o crestere a cifrei de afaceri de 430% in perioada 2004 – 2008, compania ieseana debuteaza intr-una dintre cele mai importante competitii regionale dedicata industriei de profil.

“Includerea companiei The Red Point in clasamentul Deloitte Fast 50 Central Europe reconfirma pozitia noastra de actor important pe piata romaneasca de profil, fiind o dovada clara a orientarii companiei catre oferirea de solutii IT performante care sa rezolve problemele cu care se confrunta in prezent clientii nostri”, declara Alexandru Uglea, Chief Executive Officer la The Red Point. “Mai mult decat atat, aceasta rata de crestere de 430%, demonstreaza eficienta strategiilor noastre de dezvoltare pe termen lung si leadership-ul vizionar ce caracterizeaza managementul companiei The Red Point.”

Peste jumatate din companiile romanesti inscrise s-au calificat in clasamentul final din acest an: TeamNet International (locul 2, cu o rata de crestere de 3.317%), AROBS Transilvania Software (locul 8, +1.663%), LASTING Software din Timisoara (locul 29, +487%), The RED Point din Iasi (locul 35, +430%), si companiile din Bucuresti Advantage Software Factory (locul 45, +350%) si Romanian Soft Company (locul 47, +312%).

„Proiectul Deloitte Central Europe Technology FAST 50 se afla la a zece editie, dar Romania participa doar de doi ani,” spune George Mucibabici, Presedintele Deloitte Romania. „Avem in acest an sase finaliste, dublu fata de anul trecut, ceea ce imprima o doza importanta de legitimitate initiativei noastre. Industria romaneasca de tehnologie are un potential imens, fapt evidentiat si de performanta companiilor din acest top, companii care au actionariat autohton si care dezvolta proprietate intelectuala. Debutul The Red Point confirma de fapt potentialul antreprenoriatului moldovenesc din IT in context regional, precum si importanta acestui sector atat la nivelul economiei din Moldova, cat si a economiei nationale in ansamblu”.

Ca si in editiile anterioare, finalistii FAST 50 sunt in mod automat nominalizati in competitia Deloitte Technology FAST 500 EMEA, care include companii din Europa, Orientul Mijlociu si Africa. Anul trecut, AROBS Transilvania Software si TeamNet International au reprezentat Romania in primele 100 de companii, fiind clasate pe locurile 49, respectiv 71.

Infiintata in anul 2001, ca furnizor de solutii informatice pentru managementul afacerii, The Red Point a cunoscut o dezvoltare foarte rapida, ajungand in prezent liderul pe piata solutiilor software de management pentru mediul universitar. The Red Point este o companie IT romaneasca, cu capital privat, al carei principal obiect de activitate il constituie dezvoltarea solutiilor software, design procese de business si consultanta in implementarea solutiilor software complexe. Compania imbina experienta de mai bine de 8 ani cu noile tendinte si metodologii din domeniul IT, oferind solutii si servicii in urmatoarele domenii: educatie (invatamant superior), sector privat (retail, productie, distributie, alimentar), sector public (administratia publica locala, sector medical) si infrastructura transporturi.

In ce priveste planurile de dezvoltare pentru viitor, compania va urmari atat consolidarea pozitiei de lider in sectorul higher education, cat si implicarea intr-o serie de proiecte finantate de Uniunea Europeana, in special in zona educatie si sector public. In momentul de fata, trei dintre proiectele finantate pe Programul Operational Regional Dezvoltarea Resurselor Umane – POS DRU, in care The Red Point este partener, sunt aprobate.

Deloitte Europa Centrala Technology FAST 50 include cele mai dinamice companii de tehnologie din regiune, in baza ratei de crestere a veniturilor calculate in moneda locala din ultimii cinci ani (in cazul de fata, perioada 2004 – 2008). Companiile candidate trebuie sa detina proprietate intelectuala care contribuie semnificativ la veniturile operationale; or sa dedice o parte substantiala din venituri pentru cercetare si dezvoltare de tehnologie. De asemenea, candidatii trebuie sa fi raportat venituri anuale de cel putin 50.000 de euro pe an in ultimii cinci ani, sa aiba sediul in Europa Centrala, sa nu fie controlati de un investitor strategic si sa activeze pe piata de cel putin cinci ani.

Pe langa categoria principala, Deloitte recompenseaza din acest an si companiile de tehnologie care se afirma rapid – categoria Rising Stars, pentru firme ce nu indeplinesc criteriul activitatii de minimum cinci ani si care raporteaza venituri anuale mai mici. O alta categorie introdusa din acest an este Big 5, pentru companii mari (cu cifre de afaceri de peste 25 de milioane de euro in 2008) care inregistreaza in continuare cresteri importante, dar care nu pot concura cu ratele de crestere ale companiile din pozitiile de top ale Fast 50.

In urma rezultatelor din acest an, industria romaneasca de tehnologie a urcat pe locul 4 in randul tarilor incluse in top, dupa Ungaria (11), Polonia (9) si Cehia (8). Pe ansamblu, clasamentul central european este dominat de companii de Internet si dezvoltatori de solutii software. Pe fondul crizei economice globale, rata medie de crestere a cifrelor de afaceri s-a diminuat de la +1.271%, anul trecut, la +933%. Romania isi mentine o rata medie de crestere mai mare decat rata medie generala (+1.093%).

Despre The Red Point

The Red Point este unul dintre cei mai importanti furnizori de solutii IT pentru afaceri din Romania si liderul pe piata solutiilor de management universitar (Solutia Academis). Portofoliul sau diversificat de solutii software pentru afaceri cuprinde o serie de solutii proprii, dezvoltate intern (University Management Solution, Magnon, Quantis, Routes), dar si solutii consacrate – precum SAP, Qlikview, Oracle/Siebel CRM, Primavera. The Red Point deserveste un portofoliu de clienti din mediul educational, ce cuprinde peste 24 de universitati, cat si clienti din domeniul comercial: retail, constructii si transport feroviar. Avand peste 70 de angajati, compania isi desfasoara activitatea atat la sediul central din Iasi, cat si la Bucuresti, sediu inaugurat in 2008, si detine parteneriate puternice cu lideri importanti in domeniul IT.

Despre Deloitte in Romania

Deloitte Romania este una dintre cele mai mari firme de servicii profesionale din Romania care furnizeaza servicii de audit, servicii fiscale si juridice, consultanta, consultanta financiara si servicii de evaluare a riscului, avand o echipa de aproape 400 de profesionisti romani si expatriati. Firma opereaza doua birouri regionale la Cluj-Napoca si Timisoara, inaugurate anul trecut, in cadrul strategiei de a fi cat mai aproape de clienti si a identifica noi oportunitati de afaceri.


Articol realizat de Oana Teodorescu.