Termenul asumat de constructor pentru pasajul de la Piaţa Sudului a fost martie 2017

Termenul asumat în mod oficial de constructor pentru pasajul de la Piaţa Sudului a fost luna martie 2017, a informat Primăria Capitalei, care a menţionat că în acest moment proiectul este finalizat în proporţie de circa 70%, dar stadiul efectiv al lucrării de infrastructură este de 53%.

“În acest moment, proiectul Pasajul Sudului este finalizat în proporţie de circa 70%, conform raportărilor consultantului de management. (…) Referitor la comunicatul de presă al PMB din data de 30 iunie 2016, în care este anunţat un grad de finalizare de 53%, menţionăm că această informaţie se referea la stadiul efectiv al lucrării de infrastructură şi nu la procentul de realizare a proiectului în ansamblul său, care cuprinde şi alte tipuri de cheltuieli şi activităţi (informare, management, publicitate, audit, dirigenţie de şantier)”, a precizat Biroul de presă al PMB, prin intermediul unui comunicat.

De asemenea, Primăria Capitalei a contrazis declaraţiile fostului primar general interimar Răzvan Sava care susţinea că proiectul pasajului era finalizat în proporţie de 80% la momentul terminării mandatului său.

“Domnul Răzvan Sava a semnat, la data de 24.05.2016, în calitate de primar general interimar, raportul de progres al beneficiarului PMB, în care este menţionat clar că proiectul este finalizat într-un procent de 60,47%. În aceste condiţii cum poate acum dl Răzvan Sava să menţioneze că a lăsat proiectul la un stadiu de 80%?”, se arată în comunicat.

Gabriela Firea a solicitat constructorului de la Piaţa Sudului, pe 10 iunie, în contextul unei vizite de lucru efectuate pe şantier, să accelereze ritmul lucrărilor astfel încât proiectul să fie finalizat cel târziu în decembrie 2016, reaminteşte PMB.

“Termenul asumat însă în mod oficial de către constructor, pentru terminarea proiectului, a fost luna martie 2017. Ulterior, pentru ca banii europeni absorbiţi deja să nu trebuiască să fie returnaţi Comisiei Europene, având în vedere gradul de întârziere a lucrărilor, reprezentanţii Municipalităţii au semnat Actul Adiţional la Contractul de finanţare, prin care Municipiul Bucureşti este obligat să finalizeze lucrările cel târziu până în decembrie 2018”, a menţionat Primăria Capitalei.
Liberalul Răzvan Sava, fostul primar general interimar al Capitalei, i-a reproşat, marţi, actualului edil general, Gabriela Firea, că şi-a schimbat de trei ori declaraţiile privind stadiul lucrărilor la pasajul de la Piaţa Sudului şi i-a cerut să înceteze cu “minciuna despre greaua moştenire”. De asemenea, Răzvan Sava, în prezent consilier local la sectorul 4, a susţinut că, în urmă cu trei zile, Gabriela Firea a anunţat că pasajul este realizat în proporţie de 53% şi că are ca nou termen de încheiere – luna decembrie a anului 2018. AGERPRES