Terenuri de sport amenajate de Primăria Satu Mare la trei şcoli, investiţie în valoare de 850.000 de lei

Mai multe terenuri de sport amenajate la trei instituţii de învăţământ gimnazial şi liceal din municipiul Satu Mare, investiţie în valoare totală de 850.000 de lei, au fost inaugurate pe 21 noiembrie în prezenţa reprezentanţilor administraţiei locale. Potrivit primarului Kereskenyi Gabor, municipalitatea a decis investirea în respectivele terenuri de sport pentru ca elevii să aibă condiţii astfel încât să se dezvolte armonios.

Am investit o sumă importantă în amenajarea celor trei terenuri de sport, tocmai pentru că suntem în asentiment cu vechiul proverb latin Mens sana in corpore sano. Pe lângă condiţiile bune pe care le asigurăm elevilor în şcolile din Satu Mare, dorim să le oferim copiilor noştri posibilitatea de a se dezvolta armonios şi a creşte sănătos făcând mişcare. Am dorit să îi încurajăm să practice sport pentru sănătatea lor, pentru a le dezvolta spiritul competiţional, dorinţa de reuşită şi fair-play-ul. Nu ne vom opri la cele trei unităţi de învăţământ, vom continua şi anul viitor să investim în terenuri de sport pentru că o viaţă sănătoasă înseamnă în primul rând multă mişcare“, a declarat primarul municipiului Satu Mare.

Cele trei trei terenuri de fotbal, sintetice, au fost realizate la Colegiul Naţional “Mihai Eminescu”, Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară “George Emil Palade”, respectiv la Şcoala Gimnazială “Octavian Goga”, lucrările fiind demarate în vară şi au o valoare de 720.000 lei. Totodată, la Colegiul Naţional “Mihai Eminescu” a mai fost amenajat un teren de volei şi o nocturnă pentru terenul sintetic de fotbal, în valoare de 130.000 lei. AGERPRES