Asociaţia Patronală a Industriei de Software şi Servicii (ANIS) vrea să abordeze două obiective strategice în 2018, respectiv educaţia şi inovaţia, a declarat preşedintele Asociaţiei Patronale a Industriei de Software şi Servicii, Teodor Blidăruş, la deschiderea Galei ANIS 2018.

„ANIS, ca organism, a trecut printr-o creştere şi am ajuns într-un punct în care ne dorim să reprezentăm un pol de competenţă pentru ceea ce înseamnă dezvoltarea strategică a industriei de IT din România. Există din punctul acesta de vedere două obiective, două teme strategice pentru ANIS pe care vrem să le abordăm în 2018. Nu e niciun secret, le-am tot trâmbiţat; discutăm de educaţie şi inovaţie. Aş vrea să spun că în 2018 este pentru prima dată când cineva, şi în speţă ANIS, îşi propune să abordeze un obiectiv strategic pe termen mediu şi lung. Discutăm practic de dublarea numărului de absolvenţi în IT. Acesta este principalul obiectiv pe care noi ni-l propunem. Cred că ne dăm seama cu toţii că este un lucru complicat, este cu bătaie lungă, dar cu toţii ne dăm seama că trebuie să facem lucrul acesta. Nu numai noi, cei din IT, ci toţi cei care de fapt sunt interesaţi de bunăstarea României şi de creşterea României”, a spus Teodor Blidăruş.

În ceea ce priveşte inovaţia, Blidăruş doreşte dublarea numărului de start-up-uri care sunt membre în ANIS, iar trendul trebuie păstrat în anii următori. În acest sens, el a subliniat că sunt foarte multe fonduri de investiţii care vin în 2018 în România şi este important ca acestea să aibă în ce să investească.

Acesta a ţinut să precizeze că 2018 marchează 20 de ani de existenţă a ANIS, perioadă în care industria a crescut de la peste 200 de milioane de dolari la mai mult de patru miliarde de euro în 2017.

De asemenea, în cadrul Galei ANIS 2018 au fost acordate şi o serie de premii, astfel:

Education Program of the Year – Aiming for the olympiad!/Fundaţia eMAG

Client of the year – PPT/ZITEC

Startup of the Year – Cargo Planning

R&D Project of the Year – Quuck Board/Cornerstone Technologies

Software Outsourcing Project of the Year – Adventia/Cornerstone Technologies

Software Product of the Year – XD/Adobe Systems România

CSR Program of the Year – #1024/ZITEC

Member of the Year – DB Global Technology

Company of the Year – Endava.