Tentativa de schimbare a vicepreşedinţilor CJ Neamţ a fost dejucată de PSD şi PP-DD

Noua alianţă formată în Consiliul Judeţean între PDL şi PNL a renunţat să mai schimbe, în şedinţa de marţi, cei doi vicepreşedinţi ai instituţiei, după ce consilierii PSD şi PP-DD au anunţat că nu vor participa la un astfel vot.

Iniţial, liderii PDL şi PNL vorbeau de suplimentarea ordinii de zi cu două proiecte care vizau înlocuirea vicepreşedinţilor PSD. Pentru a securiza votul dar mai ales pentru a vedea care este poziţia consilierilor UNPR, conducerile filialelor PSD şi PP-DD au decis să nu participe la un eventual vot de schimbare a vicepreşedinţilor. Cum alianţa dintre PDL şi PP-DD nu are majoritatea în legislativul nemţean iar UNPR se află în alianţă cu PSD, ideea propunerii schimbării celor doi vicepreşedinţi a fost abandonată.

“Nu cred că este o idee bună schimbarea vicepreşedinţilor iar dacă s-ar fi propus, am fi votat împotrivă”, a declarat Constantin Iacoban, preşedintele executiv al UNPR Neamţ. Deputatul Ionel Arsene, liderul PSD Neamţ, este, însă, de părere că progresiştii ar fi votat pentru schimbarea celor doi vicepreşedinţi dacă la votul secret ar fi participat toţi consilierii. “Vrutul este pe gratis. Dar nu le-a ieşit şi nici nu le va ieşi”, a declarat deputatul Ionel Arsene, preşedintele PSD Neamţ. AGERPRES