Teleorman: parcarea supraterană, motiv de dispută între consilieri şi municipalitate

Prima parcare supraterană care ar urma să fie realizată în centrul oraşului Alexandria a stârnit marţi discuţii în contradictoriu între consilierii locali şi municipalitate.

Consilierul local al Partidului Democrat Liberal (PDL) Florin Tititrişcă a declarat, în timpul şedinţei de consiliu, că bugetul local nu permite o asemenea investiţie.

“Costă aproximativ o sută de miliarde de lei vechi. Cred că dacă se realizează prin fonduri europene aş vrea şi eu să îl votez, dacă este prin fonduri proprii, nu cred. Cu celeritate ar fi trebuit să ne gândim la acel parc industrial pe care ne tot ne chinuim să îl facem. Nu cred că din fonduri proprii avem atâţia bani pentru o parcare supraterană”, susţine Florin Titirişcă.

Primarul social-democrat al municipiului Alexandria, Victor Drăguşin, a menţionat că proiectul este realizabil doar după obţinerea fondurilor europene.
“Eu am spus de nenumărate ori şi în cadrul şedinţelor de consiliu local şi în cadrul intervenţiilor în conferinţă de presă, parcarea supraterană este cuprinsă într-un proiect de dezvoltare care cuprinde cinematograful, pasajul subteran, pietonalul, primăria. Ne luptăm să câştigăm fonduri europene. Dacă nu se va întâmpla prin fonduri europene, eu nu o să vă propun dumneavoastră, Consiliul Local, să îl includem în lista de investiţii”, a completat Victor Drăguşin.

Proiectul de hotărâre cu privire la aprobarea documentaţiei tehnico-economice pentru obiectivul de investiţii “Parcare supraterană centrală în zona blocului Modern” este iniţiativa primarului Victor Drăguşin. În motivare se arată, printre altele, că problema numărului locurilor de parcare nu aparţine doar zonei centrale, ci şi altor cartiere aglomerate de unităţi locative sau zone comerciale. Parcarea ar urma să aibă o capacitate de aproximativ 100 locuri, două etaje şi o structura metalică. AGERPRES