artificii.jpgOdată cu apropierea sărbătorilor de iarnă, Primăria Municipiului Tecuci, în colaborare cu alte instituţii subordonate Consiliului Local, a programat câteva manifestări specifice. În perioada 16 decembrie – 10 ianuarie la Biblioteca municipală “Ştefan Petică”, la Galeria Helios, este deschisă expoziţia handmade „Window in the skies” realizată de Mihai Ghiorghiu.

Pe 22 decembrie, la Sala de lectură “ Hortensia Papadat Bengescu” vor fi expuneri de icoane pe sticlă, sub denumirea “ Naşterea Domnului- marea sărbătoare a bucuriei”, picturi realizate de Iulieta Groza. Începînd de luni, 19 decembrie, Galeria Helios a Bibliotecii găzduieşte tradiţionalul brad cu măşti, realizate de Elena Gheorghiu.

În secţiile Bibliotecii s-au realizat expoziţii de carte cu tema “ Naşterea Domnului”, cărţile aparţinând fondului Bibliotecii. Pe 21 decembrie la Galeriile de Artă “ Ghe. Petraşcu” se va organiza expoziţia “Boabe de credinţă”, organizatorii fiind Muzeul Mixt Tecuci în parteneriat cu Şcoala nr. 2 Barcea. În aceeaşi zi, sala de spectacole “Ion Petrovici” va găzdui spectacolul de colinde, obiceiuri şi cîntece de iarnă, denumit “ Iată vin colindători”.

Primăria şi Casa de Cultură Tecuci vă invită în seara zilei de 24 decembrie, în ajunul Crăciunului, la ora 18, în faţa Primăriei. Va fi susţinut un spectacol de colinde de către elevii Casei de Cultură. La ora 18,30 va începe focul de artificii, oferit de Primărie în parteneriat cu SC Piromania- Fantezii Explozive Bucureşti.