Taxele şi impozitele locale rămân la aceeaşi valoare în municipiul Piatra Neamţ şi în 2015

impozite.jpgTaxele şi impozitele locale pentru anul 2015 vor rămâne în municipiul Piatra Neamţ la aceeaşi valoare ca cele pentru anul în curs, au stabilit, marţi, consilierii municipali. De asemenea, Consiliul Local Piatra Neamţ a aprobat ca toate persoanele fizice care îşi achită integral taxele şi impozitele locale până pe data de 31 martie să beneficieze de o reducere de zece la sută din suma datorată.

Totodată, cei care au în proprietate mai mult de o clădire vor plăti un impozit majorat progresiv. Astfel, cine deţine două locuinţe va achita, pentru cea de-a doua, un impozit majorat cu 65 la sută, pentru a treia clădire se va achita un impozit mai mare cu 150 la sută faţă de cel normal, în timp ce de la a patra clădire se va achita un impozit majorat cu 300 la sută faţă de impozitul normal. De la această prevedere fac excepţie persoanele fizice care au intrat în posesia proprietăţilor prin succesiune legală.

Ultima majorare a taxelor şi impozitelor locale s-a produs în anul 2010, atunci când consilierii locali au aprobat creşterea cu 20 la sută a contribuţiilor datorate de persoanele fizice şi juridice către bugetul local. AGERPRES