Taxele şi impozitele locale nu se vor majora în municipiile Ploieşti şi Câmpina

Administraţiile celor două municipii din Prahova, respectiv Ploieşti şi Câmpina, vor ca taxele şi impozitele locale pentru anul 2013 să rămână neschimbate, în ciuda faptului că noile reglementări permit creşterea acestora cu 16%.

Viceprimarul municipiului Ploieşti, Iulian Teodorescu, a declarat, luni, că Executivul susţine menţinerea taxelor şi impozitelor locale la nivelul actual.

“Punctul nostru de vedere este ca taxele şi impozitele să nu fie mărite. Problema va fi discutată, însă, oficial, în Comisia de buget finanţe care se va pronunţa în această privinţă”, a afirmat Teodorescu.

De asemenea, primarul de la Câmpina, Horia Tiseanu, a declarat că şi aici se doreşte menţinerea taxelor şi impozitelor locale la nivelul celor din 2012.

“Am propus printr-un proiect să le menţinem la nivelul actual. Tot în Consiliul Local se va lua în discuţia acordarea unei facilităţi societăţilor comerciale care plătesc toată suma la primul termen. Practic, acele societăţi comerciale care vor plăti întreaga sumă până la data de 15 martie vor beneficia de o bonificaţie de 10%, la fel ca şi persoanele fizice. Eu cred că toţi consilierii locali vor fi de acord cu această propunere, mai ales că suntem încă în perioadă de criză”, a afirmat Tiseanu. AGERPRES