Taxele şi impozitele locale din municipiul Bacău rămân la nivelul celor din 2013

Impozitele locale nu vor fi majorate în anul 2015 în Bacău, a decis vineri executivul administraţiei municipiului, a declarat Ionuţ Tomescu, purtătorul de cuvânt al Primăriei. Ca urmare, acestea rămân la nivelul celor din anul 2013, nici în 2014 impozitele locale nefiind majorate în municipiul Bacău.
Pentru anul 2015, executivul local va păstra decizia de acordare a unei bonificaţii de 25% persoanelor juridice care îşi vor achita impozitele pentru mijloacele fixe până la data de 31 martie 2015, decizie menită a sprijini mediul de afaceri local.

“Intenţia este aceea de a avea o baza de impozitare cât mai mare, iar nivelul impozitelor să fie suportabil de toate categoriile de populaţie. Nu urmărim majorarea impozitelor, acestea fiind adunate, ulterior, doar pe hârtie. Politica de nemajorare a taxelor şi impozitelor este o măsură ce a condus la realizarea nivelului de încasări estimat pentru acest an chiar din luna noiembrie”, a declarat Vasile Tescaru, primarul interimar al municipiului Bacău.

Potrivit acestuia, începând cu anul 2004, administraţia băcăuană a căutat, constant, soluţii de a menţine impozitele locale la niveluri suportabile de către populaţie. “În toată această perioadă, nu s-au operat majorări, în afara indexărilor cu rata inflaţiei care s-au realizat conform Codului Fiscal, o dată la trei ani. Chiar şi aşa, în municipiul Bacău, impozitele locale ramân printre cele mai mici din ţară”, a mai precizat edilul băcăuan. AGERPRES