Taxele si impozitele locale pe care le vor plati in 2010 tulcenii vor fi cu aproape 20% mai mari decat cele din acest an, conform unei hotarari aprobate luni de consilierii locali.

Valoarea de impozit pentru o locuinta detinuta de un tulcean va creste anul viitor de la 669 de lei, cat este in prezent, la 806 lei metru patrat, iar cea pentru un teren situate in zona A a orasului se va majora de la 5.401 lei pe hectar, cat este in prezent, la 6.508 lei pe hectar.

Consilierii locali social-democrati s-au aratat nemultumiti de faptul ca, in conditiile crizei economice, taxele si impozitele locale se majoreaza, insa administratia locala a sustinut ca aceasta majorare este obligatorie si se realizeaza in conformitate cu prevederile legale in vigoare. Tot in sedinta de luni, Consiliul Local a aprobat o serie de hotarari privind acordarea unor facilitati persoanelor cu venituri modeste. Astfel, nici anul viitor membrii „Ligii nationale a luptatorilor pentru Victoria Revolutiei romane din 22 decembrie 1989 si cinstirea eroilor martiri” si pensionarii din Tulcea nu vor plati bilete pentru mijloacele de transport in comun iar prescolarii si pensionarii care locuiesc in suburbia Tudor Vladimirescu nu vor plati transportul peste Dunare.

vElevii vor beneficia de aceasta gratuitate numai pe perioada anului scolar. Totodata, consilierii locali au aprobat scutirea de la plata impozitelor si taxelor locale aferente acestui an in valoare de 412 lei datorate de trei persoane fizice cu venituri modeste, avizand si o hotarare privind plata de la bugetul local a sumei de 41.967 lei, reprezentand datoria asociatiei persoanelor cu handicap CRISP pentru energia termica livrata in perioada 2006-2009. AGERPRES