calculator_impozite.jpgConsilierii locali au aprobat luni, în cadrul ultimei şedinţe din acest an, menţinerea nivelului pentru valorile impozabile, impozitele şi taxele locale şi alte taxe asimilate acestora la aceeaşi valoare înregistrată în anul precedent. Potrivit proiectului de hotărâre, vor fi menţinute şi măsurile care prevăd scutirea totală de taxe în anumite cazuri sau reducerea acesteia.

„Proiectul de hotărâre este identic cu cel aferent anului 2014, nu au intervenit modificări în ceea ce priveşte nivelul. Am menţinut facilităţile stabilite în anii trecuţi, acelea de scutire de la plata impozitelor pentru clădiri şi terenuri la persoanele care au venituri sub nivelul a 100 de lei pe membru de familie, cu condiţiile stabilite în regulament, de a nu avea în proprietate alte clădiri sau alte terenuri, să locuiască efectiv acolo. Am menţinut şi reducerea cu 50% a impozitelor pe clădiri şi terenuri în cazul celor care nu depăşesc 500 de lei venitul pe lună pe membru de familie”, a spus şeful Direcţiei Publice de Venituri (DPV), Mariana Budulan.

De asemenea, contribuabilii care îşi vor achita impozitele până la 31 martie vor beneficia de o bonificaţie de 10%. AGERPRES