Municipalitatea galateana a decis ca, in 2010, sa fie introduse trei noi taxe, respectiv taxa pentru eliberarea in regim de urgenta a unor acte, cea pentru antenele de telefonie mobila si cea de ecarisaj.

Eliberarea in aceeasi zi a certificatului de atestare fiscala si a fisei de inmatriculare a mijloacelor de transport poate fi obtinuta platind o taxa de urgenta de 15 lei, in cazul persoanelor fizice si de 50 de lei, in cazul firmelor.

O noua taxa, in valoare anuala de 5.000 de lei, va fi platita de operatorii de telefonie mobila pentru fiecare amplasament de statie fixa situat pe raza municipiului Galati. Cea mai discutabila taxa nou infiintata este taxa de ecarisaj. Incepand cu 2010, fiecare galatean va plati cate 2,5 lei pe an si fiecare firma, cate 50 de lei pe an, ca taxa de ecarisaj pentru rezolvarea civilizata a problemei cainilor comunitari care impanzesc orasul de mai multi ani.

Taxele si impozitele achitate in 2009 sunt in 2010 mai mari cu pana in 5%, acestea fiind indexate corespunzator cu rata inflatiei. Cresteri asemanatoare s-au operat si la nivelul taxelor si impozitelor locale pentru persoanele juridice. Cu o exceptie, respectiv impozitul pe cladiri pentru persoane juridice a fost redus cu 15% fata de 2009. Municipalitatea galateana a pastrat bonificatia de 10% acordata celor care isi achita integral taxele pana la sfarsitul lunii martie. AGERPRES