Taxe speciale aprobate de Consiliul Judetean Bistrita-Nasaud

Consiliul Judetean Bistrita-Nasaud a aprobat stabilirea unor taxe speciale pentru certificate, avize si autorizatii eliberate de aparatul propriu si pentru serviciile prestate de unitatile subordonate.
Inspectoratul Judetean de Protectie Civila va percepe tarife intre 15 si 57 RON pentru fiecare constructie cu destinatie locativa care necesita autorizatie, in functie de marimea acesteia. Cele mai mari taxe sunt pentru constructiile cu destinatie de productie, care se situeaza intre 19 si 97 RON pentru fiecare obiectiv.

De asemenea, Electrica, Distrigaz, Azuabis, Romtelecom si firmele care detin cai ferate industriale platesc taxe pentru dreptul de folosinta a unor obiective amplasate pe terenurile apartinand drumurilor publice, cuprinse intre doi si 45 RON pe metrul liniar pe an. Serviciile de asistenta juridica acordate de Consiliul Judetean, consiliilor locale si aparatului propriu sunt, de asemenea, taxabile. Pentru redactarea unei cereri privind executarea silita se percepe un tarif de 32 RON, in timp ce redactarea unui recurs sau a unui apel costa 58 RON.