functionar.jpgConsilierii locali au votat, joi, majorarea taxelor şi impozitelor locale cu 10%, urmând să fie convocată o şedintă de îndată prin care să fie aprobată o nouă majorare de 6% a acestor taxe, în funcţie de decizia guvernului privind obligativitatea creşterii dărilor către stat cu 16%.

Propunerea de a se întruni într-o şedinţă de îndată a fost făcută publică de viceprimarul municipiului, Ovidiu Ghionu, care a susţinut că majorarea de 10% este necesară. „Se pare că premierul a renunţat la intenţia de a impune obligativitatea majorării taxelor şi impozitelor locale cu 16,5%, motiv pentru care propun ca amendament ca, după publicarea deciziei în Monitorul Oficial, să ne-ntrunim în şedinţă de îndată pentru a intra în legalitate”, a afirmat Ovidiu Ghionu, care este şi reprezentant PP-DD.

Punctul său de vedere a fost susţinut şi de primarul municipiului Tulcea, Constantin Hogea, unii aleşi locali ai USL criticând însă această decizie. „Această decizie este o pedeapsă pentru cei care nu au votat cu PDL”, a menţionat liberalul Ciprian Pericleanu. Majorarea taxelor şi impozitelor locale a fost aprobată doar cu 12 voturi, consilierii locali USL abţinându-se sau votând împotrivă.

Decizia de majorare a taxelor şi impozitelor locale a fost anunţată de primarul Constantin Hogea încă din campania electorală pentru alegerile locale, în ultimii patru ani aceste dări rămânând la acelaşi nivel, cu excepţia celor al căror cuantum este stabilit de autorităţile naţionale. AGERPRES