Consiliul local al municipiului Satu Mare a aprobat o taxa speciala pentru cei care nu au contract cu societatea locala de salubrizare.

Potrivit primarului Iuliu Ilyes, era necesara aceasta taxa deoarece foarte multi satmareni refuzau sa semneze contractul cu firma de salubritate Florisal SA si nu plateau niciun fel de taxa pentru acest serviciu public. Legea prevede clar ca fiecare locuitor trebuie sa achite salubrizarea, a explicat el.

Dupa mai multe discutii privind cuantumul taxei, aceasta a fost stabilita la 8 lei/luna/persoana, fata de 7,32 lei/persoana/luna cat se plateste cu contract. Astfel, primaria se angajeaza sa retina taxa speciala de salubritate la plata impozitelor de catre persoanele care nu au contract incheiat cu firma Florisal, banii urmand sa fie virati societatii, pe baza unui deviz de lucrari.

Consilierul PD-L Claudiu Ardelean s-a declarat nemultumit de modul in care firma isi indeplineste sarcinile si a depus un proiect de hotarare privind modificarea regulamentului de functionare a acestui serviciu public, care va fi supus dezbaterii publice si discutat intr-o viitoare sedinta de consiliu. El a cerut ca facturarea serviciilor prestate sa se faca dupa normele stabilite de Autoritatea Nationala de Reglementare pentru Serviciile Comunitare.